Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återlåtning

inte trasig
bara trevande
livs levande

######

nu ska Apollon få stå till svars
nu ska hans vinklar, streck och stjärnor
äntligen få hitta tillbaks
tillbaks till solid ground
mitt kött är en experimentmiljö
inte bara markens tjäle som är satt i tö
nej, nu droppar blodet efter knivskarpa teorier
du binder om mig
balsamomslag
min mumifierade motivation
har för sista gången skakat av sig bandagen

######

se så, sköna Gudinna, utsätt mig!
jag har aldrig varit mer redo
att upphöra att existera
att innerligt, och i Schillersk naïveté,
äntligen få tillstånd att kunna leva

######

en tjur
som haft spiltdörren på glänt
i år och dar
kliver ut och ser, till det skapande raseriets förtjusning,
att hela jävla världen är gjord av kött, rött blod
se så! stånga stånga på
lille Ferdinand
lille fatalistiska föredetta Faust
ta ut svängarna
ta in de blomstrande ängarna
ta dig till alla dessa platser
till köttets alla skrymslen
och animera
revivifiera
tillåt dig själv att tänka
tillåt dig själv att dö
bli en Poppersk protogé

######

lämna mönsterigenkänningen
till den enda sanna koreografen
botten upp! sen dricker du
börja i världen
inte i himmlen
din lilla drömmare
här har du chansen
att i allt och alla älska
vi står alla i startgroparna
(jag medger eventuell projektion)
för ett äkta äkta äventyr
låt mig bli en schweizerkniv

######

och sluta aldrig,
för Guds skull,
att älska mig.

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Fri form) av agh.nilsson VIP
Läst 339 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-04-27 17:39



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Tiden har sin gång men hittar äntligen hem till verkligheten
2022-04-27

    ej medlem längre
Bra driv i texten. Kanske några overksamma radbrytningar. Långa rader är också rader…
2022-04-27
  > Nästa text
< Föregående

agh.nilsson
agh.nilsson VIP