Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Den här är nog bäst sjungen. Lite rolig och ironisk efter att ha sett alla reklampelare om fackföreningar (\"trygg\", \"stark\" osv.). Passar bra med lite \"ooh-oooh\" i bakgrunden, och gärna klappar och \"wail\"-ande.


Fackföreningsvisa

Jobbar du naken,
är det kallt om baken?

sitter du tajt?
vi tar din fajt!

först in - först ut
nu är det slut

slit dig loss!
vi lär dig slåss
din chef är inte våran boss

ta honom ner från hans piedestal
hand i hand, kollektivavtal...
(kom igen - det här är bra!)

trött på snacket?
gå med i facket

med oss blir du trygg
när chefen är stygg
vi är inga som skyddar deras rygg
kom igen
det här är bra

nu tar vi sats
sätter chefen på plats

kom alla och ta varann i hand
vi går iväg till kollektivavtalens förlovade land...




Övriga genrer av Nem
Läst 674 gånger
Publicerad 2006-08-04 00:42



Bookmark and Share


  josefina
När jag läste den kunde jag höra hur den låter när man sjunger den!

Till detta krävs begåvning - det har du. Wow!
2006-08-22
  > Nästa text
< Föregående

Nem
Nem