Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Otrohet mitt på dagen

Det skulle vara vattentätt, det skulle vara osynligt.

Det skulle vara vår hemlighet med värmeljusen på golvet och du och jag nedanför soffan, en hand här, en hand där, avstängda mobiltelefoner och mitt vardagsrum i mörker. Whiskey, äpplen, James Blunt på stereon.

Men ändå

(när vi skildes på morgonen och jag tog med mig posten in)

lämnade du fotspår i snön efter dig

(hjärtformade, röda, utanför min dörr)

för alla att se och svära över.

 




Fri vers av Dan Linder
Läst 824 gånger
Publicerad 2005-11-13 15:39



Bookmark and Share


  Nem
ja, jag förstår....
finns inget att tillägga efter de kommentarerna, men... den här dikten berör mig.
2006-05-12

  vega lando
"lämnade du fotspår i snön efter dig

(hjärtformade, röda, utanför min dörr)

för alla att se och svära över."

är det bara i ditt hjärta alla dessa scener finns gömda?
din text talar till mig och jag jag känner känslan av att
det skulle vara vi-men sen blev de allihopa.


både duochjag vet att man inte kan lämna hjärtformade fotspår.
tekniskt.
men du vet att hon gjorde det.
nu vet jag det med.
2006-01-10

    jag
Hjärtformade fotspår i snön!

visuellt, urgulligt å mysigt!
2005-11-13

  Propella
Men Jisses Dan...

*mållös*

Som alltid slås jag av närvaron i dina texter, de små detaljerna, typ;

"Whiskey, äpplen, James Blunt på stereon"

och slutet; slutet är fenomenalt.
2005-11-13
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder