Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

a Cuba

 

jag kallar dig höstöga när du inte hör

och du viskar smeknamn om nätterna

din andedräkt doftar rom och regn 

när sömnen bakom fladdrande gardiner tagit dig 

 

minns du silverryggarna och Fidel?

hur allt var varmtungt och grönt omkring oss

vi passerade dörrar, röda, svarta, blå,

beklädda med slingerväxter

passerade alla utom den sista-

 

 

resten är väl historia, djungelöga

och alla viskningar ditt namn för mig själv

 

nu begraver de oss i Cubas varma mylla

jag fjättrar min längtan vid aldrig berörda dörrhandtag

jag håller kanske ihop

i så fall bättre än du och jag

 

 

 

 




Fri vers av Elin S
Läst 1019 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2007-01-26 11:03



Bookmark and Share


  Anna Frölander
tycker att du skriver bra här, du fångar in en stark känsla.
Längtar till att besöka Cuba och dina ord gjorde inte den längtan mindre... Gillar dessa rader extra mycket: \"nu begraver de oss i Cubas varma mylla\" och även \"din andedräkt doftar rom och regn\".
2007-09-07

  Markattan
Jag tycker om dessa dina ord och de bilder du så väl målar upp, rader att läsa om och om igen... Bra!
2007-03-06

  Mikael Lövkvist
En brilliant dikt. Glad att jag hittade tillbaka till dina verk. Du skriver med en sådan kraft, och ärlighet.
2007-02-09

  swimsus@gmail.com
Synnerligen exotiskt med bitterljuv romantik...Underbart skrivet gumman!
2007-01-29

  Dan Linder
jag har aldrig varit på Kuba men jag kan tänka mig att det är såhär det känns att vara där. Gillar som vanligt dina nyord: "varmtungt", bla... Hett, innerligt och med en värme dallrande under texten som när solen går ner. Fascinerande! Blir bokmärke.
2007-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Elin S
Elin S