Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Du säger att hösten bara är en plats i hjärnan

Du säger att hösten bara är en plats i hjärnan
där september är äppelsöt
och frukten i rännstenen
och bland regndropparna i gräsmattan
smakar syrligt.
Snigelsträckta slingor; fruktköttsmättade luften
och skyfallet i skiljesetet, fotvätarsjön på centercourten.
Soluppgångsprat, liveapplåder och arenafeeling på ett
hustak i stan, ligga på rygg, dricka syrliga drinkar och
styra upp andras liv.

Och vi frågar oss: är det du som har mig eller jag som har dig?
För kvällen är en plats i hjärnan, Frida Snell-texterna bor granne
med känselcentrum, med orden och öronen som hörde dem
utan att lyssna.
Äppelrull på gatan. Andedräkten i tröjan du lånade.
Glasen och glädjen vi lämnar kvar.

September.
Svartbrokig som om Amy Winehouse sovit i den.
Årstiden/åldersgränsen: äppelsöt och bittervita kärnorna.




Fri vers av Dan Linder
Läst 1151 gånger och applåderad av 18 personer
Publicerad 2008-08-26 22:47



Bookmark and Share


    prima donna VIP
tjusigt!
2009-11-01

  bögpoesi
Väldigt duktigt beskrivet!
2008-10-07

  Carola Zettergren
Underbart bra höstpoesi!Applåder i massor!
2008-10-02

  Simmerskan
en mjukhet, det är lite som att få använda en nytvättad morgonrock en söndagmorgon...konstig liknelse, jag vet, men jag kan inte beskriva det bättre. Jag gillar ditt verk, hursomhelst. Det är väl det viktigaste.
2008-09-13

  Blumma.
Oh vad gott, väldoftande och härligt mjukt..
2008-09-08

  Elin S
Svartbrokig som om Amy Winehouse sovit i den.

*stoppar in det under tröjan och tar med hem*

Jag tycker det här är du när du är som bäst. Alla fotografier jag ser genom att läsa den här texten, dofter och känslorna. Det är det du gör bäst.
2008-08-28

    Melona
Du skriver sköna bilder och det doftar höst och värme av och om dina ord, tack!
2008-08-26
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder