Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
en ögonblicksbild.


Smaken av oro, popcorn och oliver


Du kan säga vad du vill
men någonstans där bland
parkettgolvsmyllret
mellan andra rundan Singstar och tredje timmen Spotify,
bestämde du dig.

Du spelade Alors on danse
och låtsas att jag inte såg dig;
dansade med händer som böljande sjögräs.

Från min plats i soffan satt jag
på slängkyssavstånd och tänkte inte på annat än

att samla mig,
fånga dig
för att bevara oss för omvärlden.

Facetime. Iristid. Möte mellan ögon och drömmar.
Ömsesidiga omfamningar till trots - smaken av oro, popcorn och oliver.




Fri vers av Dan Linder
Läst 854 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2011-09-18 18:56



Bookmark and Share


  Ensamma mamman
Åh.. det här har jag upplevt, det är som att läsa om min egen känsla!
"att samla mig
fånga dig
för att bevara oss för omvärlden."
De orden slungar mig tillbaka sex år i tiden och får mig att le.. :)
Tack!
2012-05-02

  Saring
Helt enkelt alldeles underbar.
2012-04-22

  Elin S
Älskar orden Parkettgolvsmyller och iristid. Så bra, så nära och synligt. Och anslaget i den inledande meningen fångar spelet. bra!
2011-09-26

    ej medlem längre
Härlig ögonblicksbild...medryckande...
2011-09-18

    ej medlem längre
Mmm. Den här gillar jag. Är en sucker av vardagsrealism och romantik.
Just så.
2011-09-18

  Sandra J.
så fin och så... på riktigt. Tack!
2011-09-18

  friktion
Iristid var fint.
2011-09-18
  > Nästa text
< Föregående

Dan Linder
Dan Linder