Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den serverade Reservats-teorin.




De gamla har sina Reservat
där de blir undanstoppade

Och de utrotningshotade
Vilda djuren har sina
reservat för att kunna
överleva i fred

De inkommande utlands
-födda har sina reservat

Och även de rika bakom skyddande
murar,eller staket försedda
vackra Villa trädgårdar.

Och Gudarna har sina reservat!
Olika beroende på vart i världen
man råkar befinna sig

Bankpalatsen har sina Reservat
Helst i Huvudstäderna



Och böckerna har sina reservat
I biblioteken som sakta försvinner
en efter en

Och Diktatorn har sitt reservat
Där han sitter i teve-intervjun
Och ondgör sig över faran

Om andra staters militärer
Som har sina reservat med
sina strids spetsar som vid
Ett kärnvapen krig

Kan få jorden att hoppa ur
sin bestämda bana och färdas.
Irrande förlorad ut i rymden


Och den människo fyllda planeten
har sitt reservat som den
snurrar omkring runt Solen

Där den ger ifrån sig sina
dagar nätter månader
och kommande år

Samt även skrivaren har sitt
reservat i en liten förvildad
trädgård med körsbärsfuks
bastardsvärmare.gullvive
-fjäril och vilda fåglar med
Djur av olika de slag

Där bönder ute på landet med
Stora fält har sina reservat
Av höns grisar och annan
tamboskap

Allt har sina reservat
inuti
Reservatet Tellus som

Befinner sig i Reservatet
Universum som expanderar

mot den stora Tidlösheten.

Reservationslöst,utan något
slutmål i sikte. ..?







Övriga genrer av Sefarge VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-05-29 08:31



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Jag reserverar mig mot alla reservat!
2022-06-02

    Lena Staaf VIP
Många reservat finns men också många platser utan reservat där vi kan mötas fritt.
2022-05-29

  Kungskobran VIP
Och vi har vårt lilla poesireservat för de i poesins mysterier invigda
2022-05-29
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP