Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Vilken tid är det? Luk.12:56.


Tider


letande händer och vrister
och till och med knän
för ett pålitligt urverk,
en klocka, ett armbandsur,
för en sekunds vinkel och intervall.
under huden stiger en timex blå
och sprider sin glöd över
röda rynkor och avsatt kalcium,
genom nagelbanden.
tills hon är glödande,
under sitt silverlakan
och till sist krypande in i ansiktet
på den över tider undrande.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 104 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-06-03 15:11



Bookmark and Share


    Lena Söderkvist VIP
Underbar språkbehandling i detta poem med människa och tid i fokus. Finns tiden över huvud taget - tja...
2022-06-04

  alicja lappalainen VIP
i dessa ord känns en apokalyptisk ton


2022-06-03

  Larz Gustafsson VIP
Vilken som än är tiden
finns det en vårkväll i den.

Så länge det inte är Protex Blue...
2022-06-03
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen