Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tvåfaldig kärleksförlust

Så mycket av min själ
är uppfylld av smärta och
våldsamma syner.

Jag vet att mitt liv är älskat
och aldrig någonsin bort
bytet till en annan
kvinna än mig för er.
Men mina andetag från
min kropp börjar
tunnas ut och jag står
på tröskeln till helvetes brant.

Jag vet att min död skulle
göra erat mellangärde i
uppror och era livsdagar till en
skärseld utan dess like.

Eran andra lem av eran
själ skulle vara som
mördad och era försök
till ett spirande och
lekfullt liv skulle
vara som drunknad
i världshavens botten.

Jag ber era själar om
så omåttligt, om försonlig
för slutet av mitt liv.

Om nu ni,
dessa unga män också
skulle falla mot bristningsgränsen
så må vi alla gå in gravens port
och lämna denna giftiga
och förtärande värld bakom
oss mina tvåfaldiga.

Så våra ondskefulla
sinnen må sluta plåga våra
köttsliga kroppar och likaledes
våran medvetenhet om livet.




Fri vers (Fri form) av Drömmar i universum
Läst 85 gånger
Publicerad 2022-06-10 16:33



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Här finns en rikedom på mörker och lidande, som känns smärtsamt självupplevt. Texten kanske skulle må bra av att tajtas upp lite, men låt den stå som det monument över smärta som den är.
2023-09-07

  Örjan Noreheim
dEn var riktig tung. Vad tänkte du på när du skrev.?

2022-12-21
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum