Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Snögubben

Gör upp en brasa i kaminen
en spiskrans med röd rosett
ett pälsverk av rödvita julstrumpor

Klockan tickade okänsligt
förbi när han inte ville höra
ser du inte att hennes hjärta
kramas sönder till stoft
ser du inte namnet skrivet
på de immiga fönstret

Stressar upp på taket
hon glider nästan på vattenrännan
grå rök svepte illande ut igenom
tegel skorstenen
hon skrev hans namn stort över snötäcket
snälla jag ska inte berätta för någon
glöm inte bort mig tomten
varför hjälper du alltid
alla andra kvinnors rop på hjälp?
skrek hon ut i julens afton
tår för tår frös till is på hustaket

En frusen tår strålar till
svävar bort vidrör mjukt
den svarta hatten på
snögubben när dom
bruna grenarna sträcker på sig
hans stenmun slocknar
grenarna faller stupa suckandes
mot snökroppen

Han blåser en snövind upp
mot Vintergatans yttersta gräns
en vitgul åsksmäll smäller till på himlen
i rasande fart kommer släden
bromsar in på taket
tomten stryker lätt hennes huvud
när hon åker kana ner från taket
av en ekande tuta från en vit bil….





Fri vers av Drömmar i universum
Läst 64 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-12-20 02:40



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
Höll på att missa denna vi roliga text
2023-12-23

  Kungskobran VIP
Vilken härlig sprudlande fantasi
2023-12-21

  Eva Langrath VIP
En dikt som jag tycker mycket om.
2023-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum