Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Pyrrhussegrar

 

Vi vann alltid Pyrrhussegar

hos varandra, alltid

men det var ingen av oss

som någonsin segrade.

 

Vi förlorade båda någonting, 

men kunde inte förstå bättre. 

 

Hade alltid för höga ideal,

det blev ingenting

av det vi sa.

 

Vi kunde aldrig vinna

hur vi än försökte,

det skulle ändå aldrig bli du och jag.

 

Men vi blev snabbt beroende

av ett eget spel, 

om makt och om förlust.

 

Allt bottnade i ett dåligt självförtroende,

det hade att göra med

var vi kom ifrån och vilka vi försökte vara.

 

Vi försökte leva upp till intellektuella ideal,

komplex som kom djupt ifrån

en uppväxt som vi försökte glömma bort.

 

Vi vann alltid Pyrrhussegar

hos varandra, alltid

men det var ingen av oss

som någonsin segrade.

 

Hade alltid för höga krav,

det blev ingenting

av det vi sa. 

 

Vi förlorade båda någonting, 

men kunde inte förstå bättre då. 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers av Katinka VIP
Läst 111 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-06-11 21:20



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Katinka
Katinka VIP