Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Skymning

Begravningsplatser sträckte
sitt tillhåll i ilsken
tystnad i ett tomt land

Eviga stengator
i skymningen
livlösa och fria
från ljuden av
existerande själar

Midnatts ekot hade herraväldet
över stenbyggnaderna
hemsökta av tomhet

Stadens skymnings styrelse var
osanna skuggfigurer och
Hades i egen hög själ
ständigt sökandes på dom tomma
gatorna med svart härskande
klädedräkt

Himlen livlös av svarthet och
fast månljus fanns, var det
osynligt för en avliden
stad likt denna




Fri vers (Fri form) av Drömmar i universum
Läst 60 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-06-15 11:53



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande.
2022-06-15
  > Nästa text
< Föregående

Drömmar i universum