Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Har lite svårt att förstå hur man kan önska den man älskar någonting annat än lycka och kärlek i livet ... - då i januar 2013 likväl som idag 2022 då Du finns i mitt liv är budskapets innebörd lika relevant ...


Till dig ...

... som jag
en gång älskat har ...

Du finns för alltid
ömt bevarad i mitt hjärta kvar ...

När jag tänker på dig
kommer minnet av
den kärlek jag för dig kände
tillbaka till mig ...

... och då känner jag
en innerlig värme
sprida sig inom
tillsammans med
känslan
vilken får mig
att känna en önskan
och en förhoppning om
att det finns någon
som dig
älskar
bryr sig om
tycker om
och dig till natten
kramar om
älskar och stoppar om ...

... Någon som
finns vid din sida
när du vaknar
och som dig får att känna
inom hela dig
att du har allt du dig önskar
och att det inte är någonting
du behöver känna att du saknar ...

Att du ej
finns kvar med mig
gör förstås lite ont inom
stundom när jag tänker på dig ...

... Men insikten om
att du inte var ämnad för mig
minskar sorgen och smärtan
jag inom mig känner ...

Ty den tid jag fick tillsammans med dig
och allt det du väckte till liv inom mig
är någonting synnerligen speciellt
som i sig,
- även om du ej är kvar hos mig -
just då
betydde oändligt mycket
på många sätt och vis ...

Du fick mig att känna
att du också älskade mig
och din kärlek
förändrade mycket inom mig ...

Därför är minnet
av den kärlek jag kände för dig
någonting jag ömt bevarar
närmast hjärtat inom mig ...

... Men det är också anledningen till
att när jag tänker på dig,
jag så innerligt önskar och hoppas på
att det finns någon i ditt liv
som älskar dig
minst lika mycket som jag
en gång älskade dig ...

Ja, visst sjutton saknar jag dig
när jag tänker på det du väckte inom mig ...

... men eftersom jag vet och känner
inom att du inte var ämnad för mig
mer än för den tid jag fick med dig ...

... är minnet av dig
och den kärlek jag kände för dig
någonting som i de allra mest
ensamma, sorgesamma och övergivna stunderna
är något jag kan ta fram ur minnet
för att trösta, stärka och påminna mig
om att det du fick mig att känna
faktiskt finns och inte blott bara är någonting jag minns ...

... Och eftersom jag vet att du funnits i mitt liv förut
så vet jag också att det finns någon mer för mig
En dig som är ämnad för mig
hela livet ut ...

Ty var gång vi kommer till ett avslut

på vägen genom livet
tar någonting nytt sin början ...

Någonting annorlunda mot förut ...

En förändring
vilken berättar för
och påminner mig om
varför jag älskar livet
och ej någonsin
tar det för givet ...

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-06-17 16:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP