Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hennes paradis

Du tittar på fåglarna och undrar vart dom ska
din vita sommarkjol med färska gräsfläckar, som du bara skulle ha.
Du har plockat 77 blommor och binder en krans av doft och minnen från när du var barn.
Flaskan med bittra kyssar är halvfull, solen smeker din redan solbruna hud
dina ögon är slutna och du lyssnar till sommaren, sommarens alla ljud.
En gammal sång på dina läppar, ingen som hör, ingen som hälsar, frågar och förstör, ditt paradis.

Rök från din mun när du skrattar åt dina egna skämt
vind som knivar mot din kind
gråsparvar och talgoxar kvittrar optimistiskt nära dina kängor
Du slänger smulor, kastar hopp.
Snön ligger tung och du är lätt, trots alla kläder på din kropp.
Snart, blir det väl vår.




Fri vers (Fri form) av Industrisemester VIP
Läst 123 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-06-20 21:05



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Lätt och tung. På samma gång. Texten. Gillar.
2022-07-28

    ej medlem längre
Jag tycker om din text. Och rimmen som " gömmer" sig i texten.
2022-06-21
  > Nästa text
< Föregående

Industrisemester
Industrisemester VIP