Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Naturlig kamp.


Det vita och jag


Det är första gången
jag målar över mitt namn.
Täcker den här ramen
i min manipulerade dröm.
Det var lättare förr
även med slutna ögon
än detta nya vita.
Det vill kratta manegen
och göra mig skallig.
Det vita och jag
håller dig i armarna
och ifrågasätt du inte
vår relations natur.
Det var tydligt
med färgerna och linjerna.
Jag ritade det,
det kom tydligt fram.
Vem som nu går eller kommer,
försvinner eller återvänder
är osäkert och oviktigt.
Floden slutar inte
med att fånga upp regn
bara för att den är full
med vatten.
Den sväller urskillningslöst,
skickar vidare
och skickas vidare.




Fri vers (Modernistisk dikt) av Koloristen
Läst 176 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-06-27 16:56



Bookmark and Share


  Fjellhuldra VIP
Nästan som gå in i en annan värld.
Cirkeln drar dig in ordens kraftfullhet.

Fin rytmik i hela dikten.
2022-08-30

  Ulf Carlsson VIP
Herakleitos, Jesus, Hegel, Darwin och Marx skymtar i versraderna! De filosofiska allusionerna liksom färgsymboliken gör den korthuggna men långa strofen spännande och mångtydig. Den språkriktiga syntaxen skapar närkontakt med läsaren, som blir nyfiken på tolkningen.

2022-06-27

  alicja lappalainen VIP
DIKTEN ÄR I EN RÖRELSE, EN OBALANS SOM VÄXTEN STIGANDE FRÅN ROTARNA TILL SOLEN OCH DET ÄR JUST MENINGEN.

2022-06-27
  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen