Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Uppland

Idag satt jag vid en sten i solen
och ropade plötsligt glatt:
- Hej, livet
Det var i mitten av en sund promenad
i lä av en vikingagammal skogsdunge
ute på Upplands åkrar
På andra sidan åkrarna låg Bergsbrunna
Med ljus i ögonen,
ja ljus överallt, tedde sig
senvinterns isiga underlag
som ett äventyr
och det gula gräset lovade
en frisk framtid
Plötsligt från det andra hållet hördes
Danmarks kyrkas klockor över vidderna
Jag hade hela resten av promenaden
framför mig




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 132 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-03 11:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner