Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Byta väg

Stegen känns i varje nedstamp
Varje tanke snurrar mot höjder
Ögonen ser mot skyn

Genom en gammal vildvuxen trädgård med prunkande blommor blandat med gräs gammal
byggnadens fasad har falnat
Fönster är trasiga längs upp
Nervösa andetag nästan så andetagen stannar
En röst skriker att det är farligt

En dörr står på glänt
Aldrig varit så beslutsam
Stegen i huset hörs
Stegen gör att det knatar så allt känns som det ska rasa
Kedjan mellan händerna slingrar sig
En kedja hänger från taket


En nyckel ligger på golvet
Ett golv fullt av damm
Ögon ser det du vill dölja
En matta full av småkryp rör sig sakta
En rysning går genom ryggraden

Skratt ekar
En vålnad snurrar runt benen
Stannar hastigt och vidrör ansiktet
Skrik hörs
Stegen rusar ut tills sömnen störs
Hon undrar vem han är som rört hennes själ

Hennes kropp är naken under det blommiga täcket hemma
Tystnaden bryts av ett telefonsamtal
Morgonen startar









Fri vers (Fri form) av Filosofen 2
Läst 114 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-10 07:36



Bookmark and Share


  Filosofen 2
Glad för att ni gillar mina texter
2022-07-10

  Filosofen 2
Glad för att ni gillar mina texter
2022-07-10
  > Nästa text
< Föregående

Filosofen 2
Filosofen 2