Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Just exakt det.


Ner mörker, upp gryning!


Gryning med en cocktail
är jag redo att dricka.
Slicka kanten på glaset,
på kanten av min tunga.
Smutta ner den klara,
och aptitliga delen,
ned till den mjuka
mörkröda sirapen,
ned i det blåa glaset.
Men sedan upp,
o, du guldgula gryning!
min dagslånga beställning.
Ditt tråkiga papper
skar mig på tungan
efter att ha slickats på kanten.
Dagen blir lång
tills blott det blåa glaset
återstår.




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 113 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-16 11:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen