Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Två sätt att nalkas Gud…


Profeten & Poeten

Profeten sa:
Att segra är att ge upp allt
Att leva är att våga dö
Kom till sans, allt kött är hö
Se guldet i vad Gud befallt

Poeten sa:
Jag läks i skrivandets process
Från världens oro och dess stress
Logos liv är dess finess
Befriar mig från grå tristess

Profeten sa:
Frukta intet utom Gud
Alla vill de profitera
Jag har valt att profetera
Livet finns i Herrens bud

Poeten sa:
Buden bränner själen vid
Nåden skänker hjärtat frid
Diktandet är utan tid
Dit flyr jag från en fastställd strid

Profeten sa:
Krig för Herren Sebaot
Satan faller för hans hand
Öppnar sig gör Kanaans land
När du i ödmjukhet gör bot

Poeten sa:
Främmande för mig är dom
Se Guds Son är fin och from
Jag närs av Pauli brev till Rom
Bräcklig är jag, inte tom

Profeten sa:
Bräcklighet är botens kärna
I stoftet gör du Herren mild
Du ser då Hans mönsterbild
Kristus är Hans morgonstjärna

Poeten sa:
Stoftet kan jag ej förstå
Jag upptas dock av himlen blå
Ordkonst är för mig att så
Kräla du men jag vill gå

Profeten sa:
Noas regn och Mose manna
Ingen vet vad himlen skänker
Vem den föder eller dränker
Likväl är dess domslut sanna

Poeten sa:
Kungars Kung i all sin glans
Bjuder bruden upp till dans
Språket ger mig ingen chans
Detta erfars bäst i trans

Profeten sa:
Vem dansar såsom Herren Gud
Men ser du i hans öga tåren
Skadad av de karga åren
Är hans annars fagra brud

Poeten sa:
Vi skrattar sist, vi skrattar bäst
När Livet ler mot oss som fäst
Vår blick på lammets bröllopsfest
Av nåd allena blir man gäst




Bunden vers (Rim) av Gustaf Henriksson VIP
Läst 99 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-07-20 10:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustaf Henriksson
Gustaf Henriksson VIP