Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En sonett för vänskap…


Vinterliv

Vintern vill tämligen snart lämna viken
Ta kylan i tränslet och fly
Låta din skridsko bli lovligt besviken
Som inte ids skära i dy

Ditt diktande hänförs av iskristaller
Jag sjunger en helt annan sång
I min värld är kylan ett ytspelsgaller
Inhägnar mitt jag i en prång

Hur värmer man is med en kylslagen kropp
Hur tänjer jag hjärtat i ett varsamt förlopp
Hur sjunger jag solen till vän

När jag vädjar fram dig igen
Skär genom bleken i ett trevande dopp
Ett flöde av längtan, av envetet hopp






Bunden vers (Sonett) av Gustaf Henriksson VIP
Läst 53 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-04-24 07:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustaf Henriksson
Gustaf Henriksson VIP