Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Mötenas möte, där tiden stilla står i evighetsnuets frihets sfär...


Allting nytt

Skulle skörheten bli vägen, genom alla stråk som kantas av det hårda oregelbundna? Klipporna. Varför tillåts jag inte vara en av dem? Ett stycke rödsprängd bohusgranit i dina förgårdar? Lägger du inte sten på sten i ditt byggprojekt?

"Se, jag gör allting nytt!"

Kan jag nästan höra orden, tonerna från förr? Kan jag sjunga med i sången som är Du? Åldras med den, växa in i förnyelsen? Röstena våra hör vi på ett inkapslat vis, men är min inte raspigare än den var igår? Kan man sjunga stämbanden fylliga, mota tomheten i grind?

"Se, jag gör allting nytt!"

När blodets ytspänning släpper, betvingar Anden andningen. Animeras köttet.
Utforskar Hon djupen i Dig, i mig, i världen? Blodsprängd underkastad - är det vad som fordras? Kan lydnad underblåsa kärleken eller förminska den? Ex-isterar jag i djupet, blir jag där sammansatt på nytt?

Kom och gör allting nytt!




Fri vers (Prosapoesi) av Gustaf Henriksson VIP
Läst 82 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2023-08-10 13:30



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Gustaf Henriksson
Gustaf Henriksson VIP