Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Primitivt

Trots all intelligens,
trots all civilisation
hade vi inte förmåga
att agera på kunskapen
om klimathotet
Vårt primitiva googlande
om att hotet var överdrivet
visar på vår begränsning
Vår brist på verklig intelligens
Vi har blundat hårt
och skjutit sanningen framför oss
Övertygat oss om att
allt varit normalt
Det normala till varje pris
Vi kunde ha använt vårt vett
att stoppa detta i tid
Låt oss nu skylla på politikerna
vi själva har valt
medan världen står snopet i brand




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 111 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-21 08:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner