Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ingen kan inte göra allt men alla kan göra något

Sluta tycka synd om dig själv,
gör något istället,
ingen kan göra allt
men alla kan göra något.

Alla har vi olika förmågor,
en del bra, andra mindre bra.
Men att använda dem TILL något bra,
det kan vi alla.

Det gäller bara att se lite längre
än tippen på vår näsa.
Se bortom dimridåer och skygglappar.
se verkligheten mina vänner.

Gör det enkelt när du vill se...
kanske finns det en granne som på
grund av ålder eller sjukdom behöver hjälp
med vardagens bestyr.

Kanske ser du en hemlös människa
sitta på marken med tom blick,
uppgiven och ledsen i ögonen.
Stanna upp, le fråga, hur mår du?

Eller du ser barnet som sitter på en bänk
i centrum, håglös utan energi.
sätt dig bredvid, säg hej,
låt dem få veta att de finns och syns.

Det behövs så lite för att ge människan
tillbaks lite av sin människovärdighet,
lite av sin känsla att vilja leva,
ingen kan inte göra allt, men alla kan göra något!




Övriga genrer (Drama/Dialog) av angela Täubert fd Jansson VIP
Läst 94 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-07-26 10:15



Bookmark and Share


  Jeflea Norma, Diana. VIP
Trevlig påminnelse, det är så här ett samhälle byggs på en solid plattform, givet i samförstånd.
2022-07-26
  > Nästa text
< Föregående

angela Täubert fd Jansson
angela Täubert fd Jansson VIP