Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min kära pappa

Finns det jazz musik i himlen pappa
Finns det dikter, visor
Jag önskar dig det verkligen, pappa

Jag ser dig lyssna på Smoke ring Andersson, med den gröna transistorn på magen.
Då njöt du

Eller då du lyssnade på poesi med hörlurarna på, då du hade tårar i ögonen

Tack för dina försök att få ordning på sin grabb.
Alla försök med draken som sällan flög iväg.
Alla försök att få mig att gilla fiske
Alla försök att få mig att kunna simma, liggandes på din rygg.... lönlöst

Förlåt att jag inte alltid förstod dig
Inte alltid gjorde som du sa

Tack pappa
För dina ord och dina värderingar
Tack för att jag fick följa med dig.
Träffa alla goa gubbar i Rossön

Ligga under din kateder då du hade lektion
Hjälpa dig med spritdubblekatorn..
Bli din elev... inte alltid lätt för dig


Tack pappa för poesin
Våra gemensamma möten med
Thorstein bergman, broder Tor, Olle Adolfsson, Helmer Grundström, Alf hambe

Tack pappa för politiken
Olof Palme, Gunnar sträng, Sten Andersson

Tack för alla dina historier från din barndom
Om din pappa o mamma
Om din farfar

Tack för det du gav mig
Tack för att du visade mig att de inte var farligt att gråta som man

Du var trött på slutet
Jag fattade inte att du var så sjuk
Mina tafatta försök att förstå
Hoppas du såg dom
Kram






Fri vers (Fri form) av Anders Nordlander VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-03 00:29



Bookmark and Share


    Tea Alex
”Förlåt att jag inte alltid förstod dig
Inte alltid gjorde som du sa”

Fastnade särskilt vid dessa rader.
Vackert och nära skrivet om en kärleksfull relation
2022-08-20

  stormengudrun VIP
Vackert och känslosamt om en älskad far:-)
2022-08-03
  > Nästa text
< Föregående

Anders Nordlander
Anders Nordlander VIP