Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det Romerska riket

Det Romerska riket tryckte
mer och mer pengar
för att ha råd med allt
Men ju mer de tryckte
desto mindre
blev varje peng värd
Ingen kunde tillslut
ha råd med någonting
Det blev deras undergång

För oss idag har liksom
ett under skett:
Sen 90-talskrisen
har vi tryckt
mer och mer pengar
utan att vår undergång skett
Men kraschen 2008
var ett varningstecken
Den skrek:
- Sluta trycka pengar hela tiden!
Den kraschen glömde vi
Sen dess har vi tryckt
mer och mer pengar...




Fri vers (Fri form) av Carl-Johan Bachofner
Läst 105 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-08-06 09:37



Bookmark and Share


  Respons VIP
En viktig varning!
2022-08-07
  > Nästa text
< Föregående

Carl-Johan Bachofner
Carl-Johan Bachofner