Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Kompromisser är för kommunpolitiker. Inte för poeter.


Frekvens

skriver inte om citronfjärilar
när frekvensen är stormöga

gjorde jag det
skulle jag ljuga

mina rader
kompromissas inte
efter andras behag

jag är ingen
underhållningsartist




Fri vers (Fri form) av rostspik
Läst 89 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-08-08 01:08



Bookmark and Share


  Ulf Carlsson VIP
Textens "jag" är tydligen kompromisslöst även mot sig självt,
vilket är en ovanlighet för de flesta poeter, som oftast sitter i valet och kvalet ifråga om form och innehåll, även om "beställningspoesin" inte längre är lika utbredd.
Alla "poeter" är inte alltid obekväma sanningssägare och har inte heller den ambitionen.
Poesin har olika funktioner.

2022-08-08
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik