Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Saluterar er

ni som skriver från
psykiatrins katakomber

sjukhusens gråzonade
linoleumväntan

de starka lampornas
ryckiga vitrocksrutiner

myndigheternas
förhalade kafkabeslut

ni skriver från fronten

ni är krigskorrespondenter
från andens utmarker

ni har direktlina med Dante
kan kretsarna bättre än Vergilius

ni är i andens Colosseum
strider mot osynliga bestar
värre än hungriga lejon

minns Spartacus tag med Rom




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2022-08-18 11:58



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Träffsäker analys om de soldater som utkämpar ett eget, inre krig.
2022-09-08

  Johan Bergstjärna VIP
Mycket bra!
2022-08-20

    ej medlem längre
Snygg och solidarisk.
2022-08-19

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
En sådan här text säger mer än en hel världskongress i psykiatri.
2022-08-18
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP