Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Breitling på backen

Breitling på armen,
tävlingshoj 80 tusen,
kostymen i rocken,
hårgelé i fartvinden.

Mycket att stå i,
la ner fabriken,
outsourcade till Kina.
200 jobb minus men
våra tal var viktiga,
värdegrundsriktiga.

Ska jag hinna,
padelmöte med chefen.
Måste förlora utan att det förslår,
om jag har tur får jag bonus i år.
Mina siffror är starka.

Ökar takten, fortare,
ut från stan, förbi
köpladorna, förbi
industritomterna.

Blåskymningen mörknar.

Förbi skogsytorna.
Pulsverket genom granverket.

Rosträlsen under tuvorna.

Rallare Edmans bas
genom tidsrummen
plötsligt bakom örat.

Ta dig i akt.

Framhjul över lösbulten,
blodet på marken,
grågelé blev fågelmaten,
Breitling på backen.




Fri vers (Fri form) av rostspik
Läst 122 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-09-06 21:31



Bookmark and Share


  Bodingen VIP
Så fartblind att inte ens armbandsuret hann med i svängarna i denna mångfacetterade bildserie. Finemang.
2022-09-08

    ej medlem längre
Den är mkt bra. Du som.bäst. Avskalad. Politisk.

Älskar ( bl.a); " kostymen i rocken"
" Mina siffror är starka"
" Rosträlsen under tuvorna"
2022-09-07

  Ulf Carlsson VIP
Som en kortfilm i Dagermanstil - "Att döda en karriärist" i en sammanhållen komposition.
Korthuggen meningsbyggnad utan händelseverb, inre monolog och en regisserande författare med målet att visa på Nemesis hämnd för social egoism.
2022-09-07
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik