Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2 tredjedelssamhället är här men ingen vill se det


min verklighet

Visst känns det positiv
att bli uppmärksammad
när någon av de stora
ska presentera
sin nyutkommna bok

Ett vänligt mail
med en beskrivning
av hur kvällen ska vara
välkomstdrink,mingel
efterfest

Jag har satt en morron
och betalat mina räkningar
och hur jag än räknar
kan jag inte få
det att gå ihop

Är det mig
de representerar
som åker på resor
till Afrika och
latinamerika

för att förverkliga sig själva
på fattigfolks bekostnad
sitta i TV soffan
med välmodulerade
journalister

egentligen
borde jag skita i allting
skaffa mig ett par bermudashorts
och lägga mig lönnfet
på stranden ,och rapa






Fri vers av tom boreland
Läst 390 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-08-07 09:10

Författaren tom boreland gick bort 2024. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Man kan inte annat än hålla med dina reflektioner. Och, som Hanne sagt, det sista stycket är allra bäst!
2006-08-07

  Sanningsägaren VIP
vi ses där!
2006-08-07
  > Nästa text
< Föregående

tom boreland
tom boreland