Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Liv och död.


Kuvert


Hur skiljer sig solens uppgång
från sin nedgång?
Hur är man så genomskinlig?
Tunn väv redan från början
och den andra klädnaden
som en blekfärgad vävnad
som glider av
så okomplicerat och förbrukat.
Som att öppna
ett ej förseglat kuvert.
Man häller jord över en kropp
och begraver den.
Dödgrävarna ser igenom den
och siktar det värdefulla
i jorden, under kistan,
och lämnar bara aska
efter sig, på en träbänk.
Hur upprepar de
sin koncentration dagligen
för att låta det verka
som aldrig förr?




Fri vers (Prosapoesi) av Koloristen
Läst 129 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-09-10 19:06



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Koloristen
Koloristen