Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland blir man bara kvävd av sin livssituation.


Själsblomman

Den färgglada själsblomman
har krympt
till ett litet frö,
som ropar efter hjälp.
Ropet
som en Vindens suck
i den stora rymdens kvävande vakuum.
Rymden som trycker,
omsluter och formar
det lilla fröet.
Hindrar det från att växa.
Hindrar det från att bara
vackert existera.

I en dröm,
ett frö för alla,
alla frön för ett.
Alla frön så vilsna
i den stora rymdens vakuum
att de blir en del
av mörkret.
En kvävande sfär
där färger går i grått,
ljud är avlägsna
och känslor inte får plats.
Där kreativitet får flöda,
men endast
i kontrollerade former.

Få frön förlorade.
En dag mörkret avlägsnas.
Det lilla fröet skriker
högljutt och vilt
upp
mot den regnbågsfärgade solen.
Färgljuset möter fröet
med näring
och värme.
Själsblomman föds på nytt,
in i en värld
av möjlighet
och frihet.




Fri vers (Fri form) av Johanna Cruickshank
Läst 77 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-09-10 20:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanna Cruickshank