Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Innan Dig / Till David

Innan
jag träffade Dig
var det enkelt att skriva
om kärlek.
Klyschor och gissningar.
Tolkningar
av älskandes banala ord
om obeskrivbara känslor.
Ett föreställande
och en dragande längtan
efter känslor
som är för stora
för att egentligen få plats
i ord.
Jag skrev obetydligheter
på blanka papper
med stora möjligheter,
om något jag inte visste
något om.

Men nu,
sedan jag träffade Dig,
har skrivkrampen greppat tag,
lika hårt som din kärlek.
Ord kommer aldrig vara nog.
Känslan
inte längre ett mysterium
att blint utforska,
men penna på blankt papper.
Den finns där
rakt framför mig.
Jag kan röra den,
se den,
höra den.
Jag kan smeka den
med mina händer,
som du tinat upp.
Men aldrig kan jag fånga den
på ett papper.
Aldrig kan jag beskriva den,
men min mun.
Hur mycket jag än vill.

Du gjorde entré,
fick mig att ifrågasätta
allt
jag tidigare skrivit.
Du gjorde entré,
omvandlade mig
från en trevande gissare till
en älskare
som vet sanningen.
En sanning
som endast kan kännas,
aldrig beskrivas.

oktober 2022




Fri vers (Fri form) av Johanna Cruickshank
Läst 90 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2022-12-15 14:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanna Cruickshank