Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


tänk er rösti med lingon och mjölk:-)


Rösti


Rösti med lingon
är nyttigt och gott
med ett glas mjölk
blir det middag så flott

Valet är stundande
bäst att va' mätt
det är så snårigt
väljer jag rätt?

Med rösti i magen
ger jag min röst
min hjärna ger tröst i
ett villrådigt bröst

Jag röstar med hjärtat
med hjärnan som stöd
i hopp att vår mänsklighet
fylldes av glöd

vår röstmat blir tröstmat
i världen så snöd
vi delar på röstin

och bryter vårt bröd




Bunden vers (Rim) av stormengudrun VIP
Läst 92 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-09-11 17:36



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Mums va gott med rösti , undrar om det påverkar vad som ger "tröst i " .

Valet vi folket väljer , undrar om det säljer . Det vi vill och mer därtill.

Hoppas röstin smakade ! trevlig kväll.
2022-09-11
  > Nästa text
< Föregående

stormengudrun
stormengudrun VIP