Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Solstrale…


Var morgon var natt (vardagsgnäll)


... ligg på sidan älskling du snarkar så...

 

... solskenet suckar ut och ler...

 

nattvakande tårfyllda ögon
sinnen som spänner kropp
svettlackande klibbigheter

 

tystnad utan ord eller tankar

 

dödsstöten i envetna frågorna

 

 

ihopsamlandet av sitt innersta
böljande hårsvall som faller av
strån trasslar in sig i tuggorna
hjärtat knyter sig tårarna faller
tystnaden möts i utsträckt hand

 

de små skålarna får tas fram nu
de stora har de inte råd att fylla
listorna skrivs med stor omsorg
dygnets timmar sniglar sig fram

 

mitt i allt detta ska vaskas guldkorn
skrattsalvor ska ringa frimodigt ändå
hjärtat skall bara slå där i bröstkorgen  
räkenskaperna ska betraktas vara goda
innehållet i preppkitet ska åter ses över

 

sedan skall det gå utför utan återvändo  
medan klistrade leenden skönjer hopp
krummheten ska sträcka sig stolt upp
så att ingen skall genomskåda hemlösa
känslor och tankar i en kropp som flytt

 

på en stig vandrar de bort ifrån allt detta
stegar ut ur en slags förtvivlans hemvist
skapar sorgedimma likt osynlig mantel
vinner mot goliat och undkommer fogden

 

hon är morgonens ro och han är nattens hot
när de byter sina positioner med varandra
exploderar deras hjärtan av insiktskavalkaden
sedan röjs sanningens grund och blottar lögnen

 

var morgon och var natt i lyckolandet
där pepparkakshästar galopperar glada
tystas skrik på hjälp med förskönade tweets
romantiserade delningar om livet på en pinne

 

det är inget vardagsgnäll utan undergångs sång...




Fri vers (Prosapoesi) av Solstrale VIP
Läst 199 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2022-09-20 08:45



Bookmark and Share


  Ewa-Britt Nilson VIP
På så´n kommande
GÅNG vandrar vi
ofta, från den tecken
och ord kan tyckas olika
emot oss dofta på, men
det är ju bara så, på den
kommer alltid nå´t igen...
2022-09-23

  Marita Ohlquist VIP
En bra och tankeväckande text med ett förödande avslut.
2022-09-21

    Lena Staaf VIP
Vindlande text som rymmer tankar och handlingar som till sist balanserar på kanten till mörkret.
2022-09-20

  Anya VIP
En innehållsrik text med mörkt slut. Det känns att läsa den.
2022-09-20

  Nina Nightwish
Fin text, du får orden att flyta och fånga nyfikenheten att läsa den
2022-09-20

  Kajan VIP
En omtumlande resa denna text, och kanske är det där i tillvarons mellanrum som ögonblick av lycka gömmer sig, det gäller bara att veta vart att leta.
2022-09-20
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP