Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lugnets bärnsten

lugnets bärnsten
före skymningens blå
och nattens kol

kaktusarna
trofasta överlevare
på fönsterblecket

letar filmer
det mesta
ser ut som plast
ju mer effekter
desto tunnare

rullar som
Gudfadern
görs inte längre

träden har nått
höstfärgerna

nyheterna
oroväckande
dag ut, dag in

är det inte
ryska despoter
är det inhemska fascister
krig mord inflation elpriser

den självupptagna
reklamepokens
existentiella slukhål
manar oss mot
konsumtionens altare

böckerna, lugnet
bara att se hyllorna
visa rader tänkta av
människor med annat
än sockervadd i skallen




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 100 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-02 18:20



Bookmark and Share


  WyS VIP
Genomskådande!
2022-11-13

    ej medlem längre
Håller med " föregående talare"!
2022-11-03

  Bodingen VIP
Ja fy fasen vilken tid vi lever i, allt var inte bättre förr däremot är det sämre nu.
2022-10-10
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP