Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


PÅ HANS VÄG MOT INGENTING

 

Absolut ingenting

förvånade honom längre

utan sorglösheten blev helt enkelt

en del av livet

ett stadie som oåterkalleligen

var självförvållat

visst i ett ganska exklusivt

men självdestruktivt liv och leverne

 

men han satt nu där

med ett leende framför mig

helt utan någon som helst

ånger eller skuld

för det var nu

han skulle ta det sisa steget

så detta var nu dagen med stort D

dagen när han skulle lämna oss för gott

 

vår framtid hade varit en utopisk dröm

en dröm vi alla hade haft

och denna dröm var skapad

under andra omständigheter än de verkliga

i ett helt märkligt syntetiskt spel

där våra hjärnor skenade

och gav oss denna

inte allt för smickrande status

 

så det var trots allt en ny morgon

som nu infann sig

inte lika kall och fylld av oro

som tidigare dagar

nej för svaren de hade ju

låtit vänta på sig

men nu fanns de plötsligt där

på ett nästan naturligt sätt

 

men jag såg nu tydligt hans ryggtavla

hur han sakta försvann bort

stegen de var släntrande

hans eget så där nonchalanta sätt

ja jag hörde hur han visslande

där han nu vandrade mot framtiden

en framtid som ju faktiskt

…aldrig kommer att komma

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 79 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-10-18 14:28



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Framtiden kommer man aldrig ifrån så länge man lever på gott eller ont.
Fin gestaltning.
2022-10-19

    Ohemulen VIP
Ah aj aj aj. Till och med i texten suddas han ut.
2022-10-18

    ej medlem längre
fantastisk bild underbar inläsning du skulle göra ljudböcker publicera med tunecore cdbaby soundcloud eller så gör du det redan NEVERMIND
2022-10-18
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP