Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: AndLou


TIDENS GILLA ELLER SNARARE OGILLA-DE GÅNG

 

Jo så står jag då trots allt här  
inför en helt ny sorts början
invid ett slut som blir början på något nytt
på något outforskat och oskrivet
och på många sätt skrämmande

inget självutplånande är dock förknippat
med detta så nya 
den processen lämnar jag bakom mig
snarare finns nu ett hopp
om ett nytt självförverkligande

för livet det ska nu gå vidare
och ny tid ska förbrukas
ja för absolut inget
kan ju stoppa själva tiden
och tidens så kallat gilla eller snarare ogilla-de ...gång

vi följer bara omedvetet med och vi åldras 
genom att konstant nå det nya och lämna det gamla
ja tid är på något egendomligt sätt
ofta en mycket flyktig
och ganska så abstrakt måttenhet

att låta tiden gå
att låta tiden läka dina sår
och att försöka se tiden ann
jo då det är lätt att säga
men mycket svårare att förverkliga

visst tiden den går och sår läker
men inte alltid av sig självt 
men ändå så hurrar vi årligen för tidens gång
vilken enbart gör oss äldre
och eventuellt något lite klokare

men jag har varit synnerligen frånvarande
där i min egen förvirrade närvaro
min tid den gick som alla andras
men jag själv befann mig på något egendomligt sätt
hjälpligt flytande där i en konstant stiltje

men jag finner ingen som helst lust i denna tids-förlust
utan jag vill nu i stället bromsa upp tiden
för jag har missat alldeles för mycket
av min tid av mitt liv
av min …då-tid

 

Copyright © AndLou




Fri vers (Fri form) av AndLou VIP
Läst 85 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-19 09:52



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Väl tänkt och diktat!
2022-10-19

  Kungskobran VIP
Det är svårt att ta igen förlorad tid men den har givit kunskaper i alla fall
2022-10-19

  Solstrale VIP
Öppet och naket om din tidsresa! Läsningen gav orden dignitet och kraft!
2022-10-19
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP