Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild:AndLou


FÖR MÅNGA GENVÄGAR I LIVET

 

Så illa märkt

av tidens skiftningar

du nu helt livrädd

vandrar bort

du är på väg att lämna

livets bakgård

och ett liv som gått

alldeles för fort

 

med så många tårar

på din kind

i en kall motvind

som är svår

ja du tar nu det första

stora steget

bort från allt det tunga

från i går

 

för nu när historien

plötsligt vänder

och du ser på svaren

från ditt liv

när du för första gången

sett dig själv i spegeln

och då plötsligt

satt dig själv i perspektiv

 

ja för du har ju stapplat

gång på gång

du har tagit allt för många

genvägar i livet

så när du nu försöker

resa dig igen

kan du inte längre

ta någonting för givet

 

så även om din nya väg

verkar tung och lång

så har du vunnit mycket

redan nu

för du har till sist

tagit det första stora steget

och den som har gjort det

…det är bara du

 

Copyright © AndLou

 




Bunden vers (Rim) av AndLou VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2022-10-24 10:15



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Det hänger alltid på en själv till sist
2022-10-24

  Öknens Ros VIP
När man tagit första steget är man på väg till något bättre än gårdagens liv.
2022-10-24
  > Nästa text
< Föregående

AndLou
AndLou VIP