Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

När det blåser

fascisterna vädrar morgonluft
vindflöjlarna hissar sina segel
de fåkunniga tror att algoritm
är detsamma som folkets röst

desinformationens cirklar
i etervattnet duperar populi,
råttfångarnas förföriska
flöjttoner leder vilsegångna
mot giftiga vattenhål där
sanningen heter lögn och
demokrati stavas diktatur

Age of Reason blev till
Alice i Underlandet i
teknikundrets era

Hitler var i själva verket
en snäll farbror som
byggde Autobahn




Fri vers (Fri form) av rostspik VIP
Läst 115 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-10-27 18:38



Bookmark and Share


  MagisterZ
Väl diktat om en skrämmande utveckling! Slutklämmen summerar ironiskt bagatelliseringen av rasismen.
2022-11-18

  Staffan Nilsson

Bra!
De tänker att Nu har vi makten och då gör vi vad vi vill.
Och extrimister lämnar inte makten godvilligt:
https://www.aftonbladet.se/ledare/a/P44ld6/hatet-i-solvesborg-ar-sd-s-verkliga-ansikte

2022-10-27
  > Nästa text
< Föregående

rostspik
rostspik VIP