Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ryssland


Döden från Finland kikade in igen.

Och ryssarna hotar oss.

Lidandets telefonsamtal kom.

Och jag tänkte:

”kan hon för fan inte bara dö!”

Det låter märkligt

att man önskar livet ur sin mor.

Men!

Sjukt i era ögon att läsa sådant!

Och sorry för er missriktade empati.
Om ni nu har någon sådan.

Empatin ifrån Finland är svårbedömd och svårfunnen.

Troligtvis är endast finska krigshjältar värda detta epitet.

Uppväxt med en morfar till en introvert alkoholist
som maskingevärskytt från fronten i fortsättningskriget.
I Karelen 1941-1944

Och hjältar är hjältar i alla andras utomståendes ögon.
Men ni hade inte mina ögon i Nokia när Vaari (Morfar) söp till.

Och hade sin pistol från fronten som han hade smugglat
ut i förvirringen.

Vid kapituleringen.

Och han skulle skjuta sig själv.

I den tjärade fiskebåten utanför Nokia.

För att han hade dödat så många människor.

För även om de var ryssar så hade
de troligtvis någon där hemma som älskade
och saknade dem.

Därför behöver jag ingen empati.

För jag vet att den gör ont,
mycket ont ibland.

- - -

Och jag vet var jag har min pistol som jag aldrig kommer att använda.
Den har nog helt rostat igen efter alla år i en viss skog.

För jag blir så trött,
när idiotpundare hade varit inne i garaget och knäckt min bil.

- - -

Och Empatin har jag hårdslipat
endast till de jag älskar.
- - -
Givetvis bor svurna kodex kvar inom mig
som jag svor i militären,
och som jag in till min död håller.

Marinen.

När människor frågar mig varför
jag inte slog ihjäl mitt ex.
trots att hon misshandlade skiten ur mig.

Så svarar jag bara ”Kodex”

Och det är intatuerat som metaforer på min kropp.

”Rör aldrig de försvarslösa.”

Och det mottot, kodexen håller jag in till min död.

Och när jag hör kvinnor förtroligt för mig berätta
att de har blivit förgripna m.m.
Då vill jag bara leta upp svinet och slåss
som i forna dagar.
Och sänka honom och få honom att lida.

Så oavsett den galning jag är,
så hjälper jag de försvarslösa i stället.

Om någon rör de ”försvarslösa” så gå jag rakt in.
oavsett om de har knivar vapen och skit!

Och Jag tar mina 10 år.
Jag tar min plikt i samhället.

Eller så dör jag.




Fri vers (Fri form) av Tommy Vähä-Rainio VIP
Läst 142 gånger
Publicerad 2022-10-29 07:33



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Tommy Vähä-Rainio
Tommy Vähä-Rainio VIP