Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ibland fastnar jag i några få ord vilka tenderar att utveckla tankarna i oväntade riktningar - Vilka, vet jag ej innan jag skriftat dem ur mig ... - Det förmedlade budskapets innehåll saknar bäst före datum såväl i februari 2013 som idag 2022


Vänner, närstående och följeslagare ...

... medmänniskor
och andra själsligt närvarande ...

... Och allt vi behöver
för att få avnjuta 
och ta till vara på 
allt vad dessa för med sig
och tillför våra liv ...

... är att öppna våra sinnen
närvara, se och lyssna in
såväl de mer konkreta
som de vars närvaro
blott kan förnimmas
som en försommarmild vind ...

... istället för att som 
vi alltför ofta så gör
ej våga tro på det vi känner
och förskjuta såväl
dem vi förnimmer 
men ej ser
som våra närstående
jämväl de vi vet
är våra vänner ....

Universum är så mycket mer
än vad vi förmår att faktiskt se ...

Det allra mesta av allt det 
som är

har varit 
och som kan komma att bli
kan vi ej vare sig
känna eller förnimma
ens genom vårt hjärta ...

... om vi inte vågar 
tro och acceptera
att livet är så mycket mera
än blott det konkreta vi kan se
och det själsliga vi blott kan 
förnimma om vi tror på dess existens ...

Även om vi har olika syn på saken
så spelar det ingen betydelse
huruvida du drömmer eller är vaken ...

... ty jag tror vi kan vara överens
om att tillvaron i sig
får så mycket mer 
innehåll, mening och innebörd
om vi öppnar våra sinnen
och vågar tro på att 
livet och universum
är så mycket mer än det vi kan se
och med vårt sunda förnuft
med tillhörande vetenskapliga logik
någonsin förmår att bevisa att det é ...

Men att våga 
utan att ställa krav 
på svar på varje påkommen fråga
kräver sitt mod ...

Själv vågar jag inte låta bli ...

... vågar du?

 




Övriga genrer (Drama/Dialog) av Peter Stjerngrim VIP
Läst 93 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2022-10-30 06:22



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Peter Stjerngrim
Peter Stjerngrim VIP