Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

"Att hava en Kork lös?"




Flyter lätt upp
Trots djupaste
Djup

Färdas ledigt på
Ytan


Bevarar aromer
Och vin till ålder
-domlig godhet


Om ej i sprucket
Tillstånd

Får oförskyllt stå
för dumma saker


-Hur kan du va så
Korkad


Kan smälla av under
Nyårsnatten o även
vid andra tillfällen

Ligga som på ett golv
och bli trampad på

Och gillas av Tjuren
Ferdinand sittandes
under trädets mäktiga
Krona

Men den käraste kork
För mig är på mitt flug
och kast-spö. Trots allt!

Så många minnen
vid
virvlande vatten

Och solskens-glitter

Ibland frisläppta
som uppätna fiskar

Vid en lägereld av
stilla
tacksam njutning

Någonting som jag
hittills aldrig ångrat

Fattat ett korkat beslut.

Och stuckit ut och fiskat
ett slag- till slut.










Fri vers av Sefarge VIP
Läst 72 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2022-11-22 12:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP