Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GOD JUL önskas alla poeter

Det stundar till jul och poeter

får dikta så mycket de vill

för julklappar är hemligheter

och gåtverser hör liksom till.

 

Och skinkan måhända är rimmad

och Jansson som smakrik lyrik

och julmusik, givetvis STIM-ad,

förför en tinderpublik.

 

Poeter av alla kulörer

i åldrar från hundra till ett:

jag önskar allt underbart för er

och tackar för allt som ni gett.

 

Må julhelgen för er bli saga

och ingen Norénnovell!

Må ingen få skäl till att klaga

på en tomte som vill vara snäll!

 

Må ni alla få era klappar

(och kramar, om ni vill ha)!

Må önskelistor och -lappar

resultera i det som blir bra!

 

GOD JUL säger jag och önskar

att ni bidrar till att vi får

ett nytt år som prunkar och grönskar

av lyrikblom när det blir vår!

 




Bunden vers av Peter Olausson VIP
Läst 183 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-14 08:49



Bookmark and Share


  soligajag_1 VIP
Fint Julrim med Jul och önskan av kärlek, värme och klappar .

God Jul från mig önskas!
Kram tillbaka!
2022-12-17

  S.A.I. Steve Lando VIP
God jul på dig, härlig alstring likaså!
2022-12-14

  lodjuret/seglare VIP
Somliga presenter en snyting blir,
istället för spel o mat o fina lir,
kommer överraskning en familjen i,
så låter stundom julens melodi,
men hoppet lever för vart möjlig stund,
troende eller ej på jordens rund...
2022-12-14

  Sparvögat VIP
Så fint…
En God Jul önskar jag dig!
2022-12-14

  Öknens Ros VIP
Härligt juliga rader med finfina rim!

God Jul! önskar även jag dig.
2022-12-14
  > Nästa text
< Föregående

Peter Olausson
Peter Olausson VIP