Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Löskefolk

Hur oturligt är det inte?
I bittra vindar?
Men blötte mitt damm
i en tröst av löskefolk
Där döden skänkes
den som livet blivit för dyrt
Sången av att stå ut,
dödsvaken under grollnätter

I tron att jag skulle frysa
först i dödsrikes köld,
i gravmyllans bädd
Först när livet inte längre höll
och förde mig i flykt,
under lagd sten och jord

Men hur oturligt,
att vi alla är här
Där jag dog i mina drömmar,
dit jag aldrig tar mig ut
Skuggors rike
där ingen längre har en skugga att kasta eller fly
och sett att livet
enbart var dödens täcke
Hur oturligt... att vi alla är här




Fri vers av Jim Friberg VIP
Läst 91 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2023-04-26 13:38



Bookmark and Share


  Koloristen
Döden skall föraktas. Djävul och synd likaså. Hylla segraren från Golgata!
2023-04-26

  Larz Gustafsson VIP
Det ska bli skönt att dö och slippa alla trynen.
2023-04-26

  Öknens Ros VIP
Det ofrånkomliga, döden, dit ska vi alla, förr eller senare. Oturligt? att vi är här på de levandes sida.
Fint skrivet om det oundvikliga.
2023-04-26

  Larz Gustafsson VIP
Jag ska till himlen.
2023-04-26
  > Nästa text
< Föregående

Jim Friberg VIP