Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

GÄSTBOK

Jag minns att hemma hade mor och far
en bok för allt slags firande och fest
vari besökande och allehanda gäst
fick teckna hur och när och vem och var.

En sådan gästbok efter far och mor
är full av folk från anno dazumal
till tidigt nittonhundrasjuttital,
som kom och umgicks, tackade och for.

Numera registreras gästerna banalt
och sparas elektroniskt, fort och lätt.
En gäst blir blott en etta och en nolla.

I bildarkivet kan man sedan kolla,
och retuschera sånt som verkar snett.
En gäst i dag är något digitalt. 

 


 
 


 




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2022-12-18 20:40



Bookmark and Share


  Evelyn Falk Möller VIP
Jag minns en sådan gästbok i mitt föräldrahem också. Och hos andra. Det var något högtidligt att skriva i den och ofta ritades något som hade med festens inriktning att göra tillsammans med namnen. Gästerna stod i kö för att få skriva i den :))

Vi lever i en helt annan verklighet idag.

Tack för nostalgitrippen.


2022-12-18
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP