Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ut dik(t)are emellan




Att gräva ett dike
Är inte längre så
Populärt!

För att logiskt torka
ut det oekonomiska

Allting för att få ut en
lönsam tillväxt i livet

Men nu skall det börja
täckas igen

Och plomberade
Marker ges bidrag

upptill 90% av våt
-marker som uttorkats

skall försöka åter
-ställas lite grann
här som där på nåt
grannlaga sätt

Den värdelösa fukten
har återupptäckts

Och behövs,utan att
nån måste limma fast
sig i protest på en as
-falterad motorled

En sak är ju ute i naturen

Men hur bevarar man
Fukt emellan människor

Så inte relationer torkar
Ut?

Rinnande porlande kärr
av stillhet och sumpdoft

Myggmoln o tillåtande
grodkväk hos fukt
bevarande människor

Att tillåtas vara fuktig
Och gråta ut lite ibland
emellanåt

Att bli till sitt eget våt
-marks reservat där

hjortron kan tillåtas
gro med ett o annat
Sumphål emellan

Att låta bli plastik
operation knivens
strama utsnittande

Att helt enkelt bli
Till ett vandrande
fuktighets bevarande
skrynkligt område

Och ej vara så torr
och stel hela tiden

Hur går det till att
Plombera sina dikes
-trummor ute i den
torra verkligheten?

Att ej dränera och
torka ut egna eller
andras drömmar

Att bli till en fukt
-ighets besvärjare

Hur går det där till
Egentligen ?

Ingen av alla de ut
-torkande influenser's
Som vet om den saken

Hur skall det veta det?
För ute i cyberrymden

Vilar ingen våtmark

Det måste ju tillvara
tas av Levande väsen

med fukt inom sig för
att kunna uttrycka ord
till livsgivande handling?

















Prosa av Sefarge VIP
Läst 81 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2022-12-26 07:45



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Väldigt tänkvärd och rörande text! Sambandet mellan naturens skövling och dess återställande och de sköra och förändringsbara relationerna mellan människor. Bokmärker.
2022-12-27
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP