Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nate

Jag har sprungit fort. Jag har lämnat efter ett dis - jag har varit frön för vinden. Jag har legat splittrad, men vid liv. Jag har växt som nate ur marken. Ryck upp mig med rötterna - låt mig bli jord. En gång föddes jag hel.




Prosa av jba VIP
Läst 355 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2022-12-26 16:36



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
Insikt om kretsloppet eller meditation över termodynamikens andra lag, kanske varken eller, utan ett tilltal till ett Du som gränsar till mystiken. Ett
Du utan korrelat. Textens grundstruktur går att finna i den judiska traditionen, i den kristna för den delen också.

Tre olika möjliga läsningar till en intressant text. I texten finner jag 'hel' som huvudord. Och längs den vägen blir texten samtida. Speglar viljan bort från den splittrade värld som utmärker den moderna tillvaron. En värld där människan kan befinna sig i olika känslor samtidigt. Därmed är väl nate synnerligen väl valt som titel.
2022-12-27

    ej medlem längre
Fint med ord om jord, nate/ våtarv grundar. Växa sig hel. :-)
2022-12-26
  > Nästa text
< Föregående

jba
jba VIP