Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Gomsegel

Jag kan allt om eld och felande kretsar. Om det som gömmer sig i damm.

Man kan väga tiden på våg. Eller glömma hela år. Medans döden nynnar i köket.

Ett gomsegel över staden. Molnen gapar stort. Tills allt som finns är den snötunga vinden. Och kroppsegna minnen. Av det som en gång var.




Prosa av jba VIP
Läst 68 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2024-02-13 11:08



Bookmark and Share


  Emanuel Sigridsson VIP
En genial mellanstrof som öppnar för en helt ny genre - kvantpoesi: väga tid, glömma den som geckoödlan och "insikt"? om kvantmekanikens entropi. Lite Hugh Everett här. Men varför inte.


2024-02-15

  Snödis VIP
Häftig! Jag läste först "en snötunga på vinden" istället för "den snötunga vinden" vilket kanske också varit en bra vändning. I vilket fall gillar jag verkligen andra stycket "Man kan väga tiden...".
2024-02-13
  > Nästa text
< Föregående

jba
jba VIP