Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

l'Agly

l’Agly har blivit mor. Ynglen slingrar sig i strandbrynet, höjer sina huvuden mot min fot.

Sedan jag blev mamma är jag ”madame”. Männens blickar är vänligare. Kvinnornas fyllda av samförstånd. Barnen är sköldar. Barnen gör oss. Tiden är alltid knapp.

Min kropp och bergen. De smälter samman. Musklerna hårdnar och huden min blir sträv.

Vi står i det gröna klara vattnet med solen som lyser genom grenverket. Den torra vinden letar sig ner från sluttningarna och krusar ytan. Mitt barn stänker vatten och skrattar högt. Jag drabbas till tårar. Av hans oförställda lycka. Av att vi får vara här.

Landskapet håller andan. Floden vindlar och väser, för att sedan sjunga upp sig till ett dån. Cikadorna tystnar. Svalorna dyker djupt. Oron vibrerar, den virvlar upp som damm.

Jag viskar deras namn, jag ger dem till bergen. Stjärnögonen stirrar tomt från den svarta kupolen. Månen skär himlen. Nattremsor fastnar i träden, de böljar sig i vinden. Magmunnen sluts och den röda jorden suckar mätt.




Prosa (Kortnovell) av jba VIP
Läst 191 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2023-06-30 14:48



Bookmark and Share


    Sefarge VIP
Skrivelsen bär på ett
gungande svung som
När läsningen kommer
med in i takten ger så
berikande mycket!
;)
2024-01-31

  Kajan VIP
Vindlande skön berättelse , så lätt att flyta med i den till synes ansträngningslösa ordfloden.
2023-11-22

  till E
Fantastiskt välformulerat. Jag är förvisso man, men hummar högt inför de vänligare blickarna. spot on där. De stora känslorna inför det lilla, vattnet som stänks. de sköna naturbeskrivningarna som kontrasteras av magmunnen. jag älskar det.
2023-09-22

  Skatflickan VIP
Förtrollas och faller
In i precis varje rad

Känner; vimmlande vackert, levande, sinnligt och ett väldigt äkta

Vill alltid läsa sånt här!
2023-06-30

  Emanuel Sigridsson VIP
Min första tanke är att jag skall skriva att Marguerite Duras skulle ha skrivit så här om poemen rört vid henne. Det gjorde de inte. Kanske är det orsaken till att "allt står stilla" hos Duras. Här är rörelsen tydlig. Susan Abulhawa skulle kunna skriva så här, men det gör hon inte, så mycket viktigare att just Du gör det.
2023-06-30
  > Nästa text
< Föregående

jba
jba VIP