Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nyårsreflektion -om att stå stadig på säker fot.

Det finns galningar överallt
nu är det nyår och inte ens kallt
snön kom på besök bara för en dag
sen var den borta i ett slag

Vad ska hända nästa år då?
Antagligen samma skit igen.
Börskrasch och corona
kryptoscammers och högern,
vänstern och Ryssen.

Samma karusell i nedåtspiral
man bara följer med, kan inte kliva av
jag vill stå utanför och bara betrakta
sammelsuriet beakta
försöka hålla mig till fakta.

Jag söker tröst i det jag Vet
solen går upp och sen går den ned
Gässen kommer tillbaka i form av ett "V"
det är alldeles säkert det.

Och lika säkert som amen i kyrkan
kommer bråkstakar bråka
då de oredan dyrkar
Det gäller att hålla hårt i sina rötter
och stå stadigt på båda fötter
inte ge skjuts åt de som vill tjuvåka

Lägga energin där den gör nytta
värna om det lilla, inte bli utnyttjad
bäst att slå vakt om sin integritet
så att vi får leva våra liv i fred!




Bunden vers (Rim) av Månfare VIP
Läst 95 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2022-12-31 16:39



Bookmark and Share


  SatansSon VIP
ett hitlerår har börjat merd denna dag. jimmie och putin är satan.
2023-01-01

    Solbelyst
Skriver under på mycket i dikten.
Allsköns information skymmer sikten.
För vår vackra natur
sjunger alltjämt i dur.
Jag ser skogspromenader som Plikten.

:)

Gott slut och gott nytt så småningom.
2022-12-31

  Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Avspänt och tillbakalutat om livets bergochdalbana.
2022-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Månfare
Månfare VIP